Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

11/1/10

Viikonlopun saldo - I have been busy

Heipsistä kaikki! Arvatkaapa mitä tein viikonloppuna? Sain olla koko lauantaipäivän yksin ja se oli ihanaa. Ja sunnuntaikin meni vielä täysin leppeissä tunnelmissa. Laiskottelin! Löhöilin sohvalla, luin lehtiä ja kirjaa. Välillä keitin kahvit ja tutkailin ristipistolehtien malleja ja suunnittelin kaikenlaista kivaa :) Mutta sain minä vähän pisteltyäkin ja myös tehtyä pari muuta juttua.

Ihan ensin täytyy esitellä Emmalle joululahjaksi tekemäni haukku. Se on ruskeasta villakankaasta ja ihan vaan ronskilla kädellä reunoista pistely kiinni. Kaulapannan tein ruudullisesta vinokaitalenauhasta ja niitit on haaraniittejä. Hihnan virkkasin villalangasta. Tää on niin söpö! Emma varmaan keksii haukulle sitten nimenkin. Haukun ohje on Suuri käsityölehdestä nro 2, helmikuu 2009

Toisena esittelen teille jotain, mitä en vielä eilen aamulla olisi uskonut osaavani tehdä - virkattu kukkaro. Ohje oli käsityölehdessä ja käytin sellaisia materiaaleja joita laatikoistani löytyi eli oranssia puuvillalankaa ja pinkki vetoketju. Kirjailut on ihan omasta päästäni, tuli vain mieleen, että kukkaro näyttäisi kivemmalta, jos siinä olisi jotain kivaa...Vetoketju on ehkä hivenen liian raskas tähän. Ajattelinkin tehdä vielä toisen, tai kolmannenkin, jos lahjaksi innostun virkkaamaan ja sitten ostan jo mieleiset langat ja sopivat vetoketjutkin. Mutta tuo kukkakirjonta kukkaron väriin sopivilla langoilla varmaan löytyy tulevistakin tekeleistä. Mielestäni se kuitenkin sopii niin hyvin tähän. Kukkaron ohje on Novita-lehdestä kesä 2009

Kukkarokuvassa näkyykin yksivärisen ilmaismallin kuva ja siitähän tuli pöllö uuteen kalenteriini. Nyt pääsin vihdoin kokeilemaan tuota kukallista aidaa ja tähän tarkoitukseenhan se sopi vallan mainiosti :) Pöllön malli löytyy Chouett´alors-sivulta

Ja sitten sokerina pohjalla vähän lisää joululahjoja. Miehelleni viimeistelin tyynyksi Lizzie Katen joulumallista pistellyn pukin. Tämä osuu kuin nenä päähän miehelleni, joka aina joululahjaksi saa sukkia, pyjamia yms. eli onko hän lakannut uskomasta pukkiin! "When you stop believing, you get socks and underwear".Tyynyn punainen kangas on Tilda-sarjaa ja teksti "Merry Christmas" on pari vuotta sitten Lennulta jouluvaihdossa saamastani lumiukkokankaasta (kuvat näkyvät täällä). Eikö sovikin hyvin tuo vihreällä pohjalla oleva tekstisuikale tähän kokonaisuuteen :) Pukin hatun päässä on mallissa valkoisella pistelty tupsukka, mutta minä laitoin siihen kulkusen. Pukin parta on se osuus, johon huutelin Ristipistoilijat -ryhmässä lankaa Whisper 88 ja sainkin sitä Tarjalta. Kiitos vielä!

Isomummolle viimeistelin viime viikolla pistellyn enkelin jouluiseksi koristesydämeksi.


* * * * *
I have been busy finishing Christmas presents. The dog is for my daughter Emma, the Santa pillow is for my husband (the chart is Lizzie Kate´s) and the angel heart is for my husband´s grandmother. I also stitched myself a calender covers. The chart is a freebie, I just love owls :)

8 comments:

  1. Kauniita! Ja tosi kiva nähdä, että olet tehnyt uusia aluevaltauksia käsityöalalla :).

    ReplyDelete
  2. Anonymous1.11.10

    Heips! Huolestunut Salainen syyspiristäjä täällä kyselee, että onko viime tiistaina postittamani lähetys tullut perille? Toivottavasti ei ole joutunut hukkateille.

    ReplyDelete
  3. Hei, tuli kyllä perille. Posti on kulkenut tosi hitaasti viime aikoina ja sain tänään paaaaljon postia, joka olisi ilman noita lakkoja varmaan tulleet jo viime viikon to tai pe. Minulla ei ollut vielä kuvaa lähetyksestäsi kun tein tämän päivän postauksen. Eikä ole vieläkään, mutta huomenna laitan kuvan! Kiitos, aivan ihastuttava malli!

    ReplyDelete
  4. Anonymous1.11.10

    No onpa hyvä että tuli perille :)Arvelinkin lakkojen hidastaneen postin kulkua. Nyt uskaltaa alkaa seuraavaa suunnitella. Ihanaa viikkoa sinulle!
    t. Salainen syyspiristäjä

    ReplyDelete
  5. Tosi kaunis tuo enkeli ja hauskaakin hauskempi joulutyyny!

    ReplyDelete
  6. Anonymous1.11.10

    Ihana koira, ihana pöllö ja ihana pukki :) Mistäs taioit pöllön ilmaismallin?

    ReplyDelete
  7. Kyllä muuten helpotti kun laitoit viestin että lehtipaketti tuli perille.
    Nauti mukavasta postistasi!! :)

    Aivan upeita kaikki työsi!
    Niin trendikkäitä ja tyynyn viimeistely on huippu hieno-joulunauha sopii tuohon täydellisesti ja Tilda-kangas myös!
    Enkeli-sydän on hienostunut ja ihan mun maun mukaan :)

    Tää oli kiva postaus,näistä kuvistasi saa uusia ideoita :)

    ReplyDelete
  8. Voi, tuo alimpana oleva enkeli on ihana! :)

    ReplyDelete