Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

9/3/10

Verkostoituminen on hieno juttu! Networking is the key


I want to share this story with you. This is a great example how cross stitchers around the world are networking very well. I got an e-mail last evening from a cross stitcher who lives in kingdom of Tonga, a little island country in the Pacific ocean, near Australia. She is stitching something for a present and there is a dead line for that, but no more about this secret stitching :) And then what happened! Her little son made a helicopter from her cross stitch magazine, which was ruined and she could not lo longer read the chart!

Her friend who lives in Moscow had some times ago told her about my cross stitch blog and she had visited my blog (I did not know this, because they left no comments) and remembered my cross stitch magazine library. And there she found Mains@Merveilles issue 10 L´art postale, the magazine that in her house is now a helicopter :) She emailed me and asked for help. I was happy to help her. I photographed the chart she needed and sent the photos by e-mail. Now she is continuing her stitching! In this case copying the chart is okay, because she has already bought the magazine earlier for herself.

If she had looked for this magazine from internetshops and found it, the mail would have taken a month and a half to her island country, so she would not have had any chance to finish her gift in time.

Isn´t it just great how very well connected we are via internet and all the stitchers around the world are friends to another stitchers. There is always helping hands for you :)

My stitching friend in Tonga - happy stitching! It would be nice to see a picture of your finishing!

Btw... Tonga sounded so exotic I just had to google some photos and I "stole" one to this post. If you are interested google photos, the landscapes are stunning.

* * * * *

Eilen sain sähköpostia eräältä ristipistelijältä. Hän kertoi, että tekee miehelleen syyskuun lopussa olevaksi hääpäiväksi mailartia. Mutta... heidän pieni poikansa oli päättänyt tehdä helikopterin lehdestä, jossa malli on, eikä hän saanut enää mitään selvää mallista - se oli täysin tuhoutunut. Lehti on Mains&Merveilles L´art postal, numero 10. Hän on kuulemma käynyt blogissani jo jonkin aikaa. Hänen Moskovassa asuva ystävänsä oli kertonut, että minulla on kiva ristipistoblogi. En tiennyt heidän vierailuistaan tietenkään, koska he eivät ole jättäneet kommentteja. Hän muisti, että minulla on blogissani luetteloitu suuri osa ristipistolehdistäni ja sieltähän se kaivattu M&M -lehti sitten löytyikin.

Niinpä sain sähköpostilla avunpyynnön ja mielellänihän minä autan. Me kaikki pistelijät ympäri maailman olemme ystäviä keskenämme ja aina autamme toisiamme mallien, neuvojen yms. puitteissa. Tänään kuvasin mallin ja lähetin kuvat hänelle sähköpostilla ja siellä hän jo on pistelyjensä kimpussa :) Hankalien kulkuyhteyksien päässä asuvat ihmiset ovat aika usein tämän(kin) harrastuksen kanssa aikas riippuvaisia internetistä ja sähköpostista, joten ymmärrän hyvin, että hän otti yhteyttä. Postin kulku vie niin kauan, että jos hän olisi onnistunut bongaamaan tuon lehden jostain nettikaupasta, hän ei olisi ehtinyt saada sitä tarpeeksi ajoissa pistelläkseen kuun lopussa olevaksi hääpäiväksi. Joten tässä tapauksessa mallin kuvaus sallittakoon, sillä olihan hän jo aikanaan mallin (lehden) ostanut itselleen.

Tämä ristipistelijä asuu Tongassa, joka on pieni saarivaltio Tyynellä valtamerellä lähellä Australiaa. Kuulosti niin eksoottiselta, että oli ihan pakko googlettaa muutama kuva. Minä varastin yhden kuvan tänne blogiini - haluaisitko sinä pistellä noissa maisemissa? Minä ainakin! Uskomattomia kuvia, katso lisää googlettamalla.

Halusin jakaa tämän kokemuksen teidän kanssanne, sillä tämä on suorastaan ihastuttava esimerkki siitä kuinka internet tuo meidät harrastajat yhteen ympäri maailman ja kuinka hienosti me ristipistelijät olemme verkostoituneet blogien ja kansainvälisten ryhmien avulla. Ja aina saamme apua toinen toisiltamme.

Tongaan toivotan iloa pistelyyn ja olisipa kiva nähdä viimeistelty lahja!This is the magazine the little boy thinks is good enough to be a helicopter :)
*
Tämä lehti on pienen pojan mielestä sopiva helikopteriksi :)

5 comments:

 1. Hauska tarina! :)

  Minullekin tulee välillä noita pyyntöjä lähettää ohjeita s-postilla, en vain ole omistanut skanneria, niin en ole voinut pyyntöjä toteuttaa, nythän tuossa pöydällä on parisen viikkoa majaillut oikein skanneri-tulostin-kopiokone, jolla voi tehdä ihan mitä vaan, vaikka olikin ihan halvin mahdollinen. ;) Vaikka en minäkään tuota mallien kopiointia suosi, ei ole reilua suunnittelijoita kohtaan.

  ReplyDelete
 2. Ihana esimerkki verkostoitumisesta ja tästä ihanasta maailmanlaajuisesta "blogiompeluseurasta" :-).

  ReplyDelete
 3. Mukava tarina, netti tuo ihmiset lähemmäksi toisiaan! Minäkään en tosiaan kopiointia suosi, mutta tällaisessa tapauksessa kun ko. henkilöllä selvästi on malli ollut omistuksessaan, en näe siinä mitään estettä :-)

  ReplyDelete
 4. Awww! Ymmärrän tilanteen ihan hyvin. Toivottavasti lahja valmistui ajoissa.

  ReplyDelete