Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

9/22/12

Terveisiä käsinkirjonnan kurssilta * Regards from embroidery class

Heippa ja terveisiä käsinkirjonnan kurssilta!

Ilmoittauduin mukaan Vanajaveden opiston käsinkirjonnan kurssille oppiakseni jotakin muutakin kirjontaa kuin ristipistoja, jotka mielestäni jo aika hyvin osaan.

Olemme nyt kokoontuneet kaksi kertaa ja jatkossa kokoonnumme joka toinen perjantaiaamupäivä.

Ensimmäisellä kerralla opettelin etupistoja, mutta en aio näyttää teille työn toista puolta, jonka pitäisi olla tismalleen saman näköinen kuin etupuolen - no, ei ole! Mutta harjoittelua harjoittelua... Tässä siis ihan ensimmäiset pistoni sitä lajia. Vielä tuohon alaosaan teen jonkin kuvion ja viimeistelen varmaan kirjan kansiksi. Ja sitten täytyy tehdä uusi etupistotyö, jossa se taustapuolikin olisi saman näköinen kuin etupuoli.

Toisena työnä aloitin perinteisellä kirjonnalla tekemään tyynyä. Vaihtoehtoja ei ollut paljon, kun kirjastoni sisältää lähes poikkeuksetta vain ristipistolehtiä ja -kirjoja, mutta yhdestä Mains&Merveilles -lehdestä löysin nämä orvokkimallit silitettävältä kaava-arkilta. Ajattelin, että ihan sama mitä teen, kunhan opin pistoja, mutta tämä on oikeasti nätti malli ja tätä oli aivan ihana tehdä! Olen ihan innoissani, niin kivaa oli näiden pistojen tekeminen :) Tämä on siinä mielessäkin niin erilaista kuin ristipistely, kun jokainen pistotyyppi on ihan erilainen. Nyt en muista näiden pistojen suomen kielisiä nimiä, kun lehdessä ne on ranskan kielellä. Opettaja tietysti sanoi pistojen nimet, mutta oppilaalla nyt muisti pätkii. Olisikohan ollut varsipiston muunnelma tuo toinen. Lehden pisto on tosi jännä, siinä syntyy samalla tuo lehden reunus - kuinka näppärää :)

Mallissa on kaksi samaa orvokki-kuvaa, jotka asettelin tyynypalalle ristikkäin. Uskoisin, että kun saan tämän valmiiksi, lopputulos on oikein nätti.


Uusia miniatyyrimalleja
Tässä vielä nukkisblogissanikin julkaisemani kuvat minipistelyistä. Tein pari uutta mallia minipuolelle ja ruusu ruukussa -taulut on muuten tosi miniä - ne on pistelty 40 count pellavalle yhden yli! Älkää kysykö kuinka näin kirjoa näitä... jotenkin se vain onnistui. Tietysti vaalea kangas on helppo pistellä, kun kankaan langat näkyvät vaalessa paremmin.

Tämän ihanan ruusukranssi-mallin suunnittelin vähän aikaa sitten edesmenneen rakkaan isomummomme muistoksi ja mallin nimi on Hellinin ruusukranssi. Tästä tekee mieli kokeilla myös erilaisia väriversioita, kuten beige-ruskea sävyiset ruusut ja sitten joku sinisävyinen...

Kiva kun kävit blogissani vierailulla! Itse olen viettänyt niin työntäyteistä ja kiireistä elämää, että bloggailu on jäänyt aika vähille. Kyllä iltaisin yritän piipahtaa ihastelemassa teidän muiden blogeissa, mutta kommentointi on jäänyt aika vähille :(


In English
Hi! The two first pictures are from works I made in embroidery class. I signed in to lear other embroidery as cross stithing I already know. I really enjoy learning something new! We have the classa every other Friday.

The three last pictures are from my new charts I designed for dolls house. The rose-pictures are by the way really miniatures - stitched on 40 count linen over one!

8 comments:

 1. Kivoja! Minäkin tykkään välillä tehdä noita etupistoja enkä ollenkaan vaivaa päätäni toisen puolen näkymästä.

  ReplyDelete
 2. No mutta oletpas kivan kurssin löytänyt. Uskon että kaikenlainen kirjonta on kivaa ja hyödyllistä oppia.
  Arvaa mitä minä yritin tänään ja siis yritykseksi jäi, neulomista :). Silmukat sain luotua puikolle, mutta sitten en saanut mitään järkevää enää aikaiseksi, en vaikka ohjeita luin lapsille suunnatusta kirjasta ja ohje oli myös vasenkätisille :). Mutta kokeilen uudestaan, pakkohan mun on hoksata mitä siinä seuraavaksi tehdään.

  ReplyDelete
 3. Voi miten kivalta kuulostaa tuo kurssi -ihan unelma olisi tuolliselle osallistua :)
  Punavalkoinn kirjonta on aina niin tyylikästä ja orvokki-työstä tulee varmasti sievä :)
  Pidäthän meidät ajantasalla mitä kurssillä aina opetetaan !?

  ReplyDelete
 4. käsinkirjonnan kurssi, kuulostaa todella mielenkiintoiselta :) Kaunistahan olet saanut aikaan :)
  Ruusukranssi-sohvatyyny auts miten kaunis :)

  ReplyDelete
 5. hei, miks tääl ei järjestetä tuollaisia kursseja. Ihana oppia jotain uutta, vai mitä :)

  ReplyDelete
 6. Hienot kirjonnat. Kiva oppia uutta.

  ReplyDelete
 7. Kauniita mineilyitä, ja mainiot alut "vapaalle kirjonnalle"!

  ReplyDelete