Welcome to my blog Cross Stitch and Be Happy!

9/21/10

Jutustelua - Just chatting


Nämä ihanat lehdet saapuivat Violariumista. Tilasin myös paria uutuusnauhaa, ne ovat kivoja. Lehdissä ei paljonkaan ole ristipistomalleja, mutta ihania perinteisillä kirjontatavoilla tehtäviä ohjeita. Ja nyt seuraakin kysymys teille lukijoille, josko joku osaisi vastata. Olen silittänyt silityskuvan kankaalle ja kirjonut kuviota. Sittemmin mietin, että pitäisikö työ lopuksi pestä, että se sininen silityskuvio häviäisi kankaalta? Vai jääkö se ikiajoiksi kankaalle. Eihän se paljon kirjonnan alta näy, mutta vähän kuitenkin... ja se häiritsee.

Mutta nyt siis innostaa kokeilla muutakin kirjontaa kuin ristipistoja ja ihania malleja olen jo bongaillut. Toiveenani on keskittyä tekemään välillä jotain itsellekin ja siksipä olen ajatellut, että jos en ensi vuonna lähtisi niin moniin vaihtoihin mukaan, mutta katsotaan nyt. Vaihdoista pitävänä minun voi olla kuitenkin vaikea pidättäytyä ilmoittautumisesta :)

Muuten vaihdot tämän vuoden osalta on aika hyvin jo tehty! Myös jouluvaihdot ja kaksi joulukalenterivaihtoa. Itse asiassa joulukalenterivaihdoissa on käynyt niin, että eilen kun kasasin kaikki lahjat lattialle, huomasin, että minulla on ylitarjontaa!

Tässäpä lista loppuvuoden vaihdoista:
Synttäri ma lokakuulle, valmis
Travel ma lokakuulle, valmis
Joulukalenterivaihto Marin kanssa, valmis
Joulukalenterivaihto Mintsin kanssa, valmis
Joulu ma Outin kanssa, melkein valmis
Jouluvaihto Irmelin kanssa, valmis
Jouluvaihto Leenan kanssa, valmis
Tulitikkuvaihto, Pretty exchanges -blogi, valmis
Ja syyspiristysvaihtohan jatkuu marraskuun lopulle, seuraavat neljä lähetystä on valmiina odottamassa vuoroaan.

* * * * *
I have done some shopping at Violarium. These lovely magazines have lots of embroidery charts, not so many for cross stitch.

I have been thinking if not sign in so many exchanges but use my time to stitch something for my self, family and our home. But I just love exchanges, so we´ll see...

My exchabges for rest of this year are pretty much done:
Birthday ma, October, done
Travel ma, October, done
Christmas calender exchange with Mari, done
Christmas calender exchange with Mintsi, done
Christmas ma exchange with Outi, almost done
Christmas exchange with Irmeli, done
Christmas exchange with Leena, done
Stiched matchbox and Christmas tags, Pretty exchanges -blog, done
And then I have this long exchange which goes on all autumn until the end of November. My next four packets are ready and waiting for mailing.

1 comment:

  1. Kirjontakuvioiden siirtämisestä: Jos olet silityskuvioita käyttänyt, ratkaisee käyttämäsi pohjakangas. Luonnonkuidulta jälki lähtee pois, sekoitekankaaseen jää tosiaan ikuisiksi ajoiksi.

    Minä olen monasti käyttänyt kuvioiden siirtämiseen ihan perinteistä tekstiileille tarkoitettua kalkeeripaperia. Vaikka sama lainalaisuus siinäkin tavallisesti pätee, eli luonnonkuiduista lähtee paremmin pois. Hyvä puolihan siinä on se, että terävällä kynällä tai tikulla jäljentäen viivoista ei tule niin vahvoja kuin silitysarkilta. Toisaalta viivat saattavat kirjonnan tuoksinassa kulua pois, ellei pidä varaansa. Ja onhan kalkeeripaperi vähän työläämpääkin, kun malli pitää silloin jäljentää eka (läpi) piirtäen esim. voipaperille tai kaavapaperille, ja siitä edelleen piirtäen kankaalle (kalkeeripaperi nurinperin kankaan oikeaa puolta vasten).
    Toisaalta kalkeerin hyvä puoli on myös se, että sitä on saatavilla ainakin joitakin värivaihtoehtoja, ja esim. tummalle kankaalle saa siirrettyä kuvan vaaleaa arkkia käyttäen.

    Silitysarkkia kun olen käyttänyt, olen huomannut, että usein eka kerralla silitettäessä viivoista tulee turhan voimakkaat, mutta useamman kerran käytettynähän kuva himmenee (mikä on mielestäni plussaa.)

    ReplyDelete